Om ITPiraten.se

ITPiraten grundades 1997 och har alltid varit ett ställe man kan höra av sig om man har tekniska bekymmer. Då det idag finns lösningar för det mesta via exempelvis Google, så inriktar sig ITPiraten på att vara så ”användarvänlig” som möjligt.

Inga frågor är för dumma, inga svar är för svåra. Sedan 2011 så har vi mer och mer omformat den ”offentliga delen” av ITPiraten.se till en privat blogg. Här kan man läsa om allt möjligt, vi tycker det blir roligare på det sättet.

Då det är många som hör av sig angående vårt nuvarande namn ”ITPiraten.se” och tror att vi verkligen är IT pirater, så måste jag dessvärre göra er besvikna. ITPiraten är inte ens lika kriminell som kioskpiraten. Det är helt enkelt ett namn som vi tyckte lät roligt, det är det ju faktiskt också. =)

 

Vår tidslinje

1997 – Jarven Networks (senare omdöpt till ITPiraten.se) skapar en massiv hemsida med support till privatpersoner och företag. Inriktningen är datorsäkerhet och proaktiva lösningar för att hålla datorsystem och företag säkra från angrepp. Jarven Networks riktar även in sig på webbdesign och grafisk formgivning via en gren som kallas UDM.

1999 – Jarven Networks lämnar bort företagssupporten till ett företag och behåller support för privatpersoner. Under hela året så fortsätter dock säkerhetsutbildningar för företagare. En gren från Jarven Networks kallad Iceblue Car Audio System börjar bygga bilstereosystem avsedda för ljudtävlingar. UDM har fått fotfäste och står för 80% av all inkomst.

2001 – Jarven Networks lämnar bort även den privata supporten och övergår till att vara enbart konsulter inom datasäkerhet. Introduktionen av andra programmeringsspråk splittar designers på nätet och gör att UDM går mer och mer över till grafisk formgivning.

2002 – UDM integreras i Jarven Networks under namnet Jarven Design.

2003 – Iceblue Car Audio System läggs ned då intresset svalnat. Grenen ITP Networks grundas och Jarven Networks byter senare namn till ITPiraten.se.

2005 – Psygate, ett brandväggsprojekt av ITP Networks, prövas och läggs sedan ned efter en lång beta period. ITPiraten.se skapar dottersiten ”Proactive” som arbetar med sanering och reparation från virusinfektioner i datorer.

2006 – ITP Networks köper upp rättigheter att använda ett fildelningsprotokoll utvecklat av en privatperson. Samma år är ”Fireshare” systemet i beta stadium och testas på flertalet servers runt om i världen (Sverige/Tyskland/Danmark/England). ”Proactive” integreras i ITPiraten.se eftersom namnet liknar ett annat företags produkt.

2007 – Fireshare II hamnar i beta stadium. Ett krypterat fildelningssystem för många användare och med hög säkerhet. Då Fireshare II blir för avancerad att på ett enkelt sätt integrera i ett befintligt serversystem så går Fireshare igenom en total omprogrammering och blir istället baserad på HTTPS protokollet. Arbetsnamnet blir Fireshare III. Denna går igenom flertalet omprogrammeringar för att optimeras, med blandade resultat.

2008 – Fireshare III används i 5 månader av en sluten användargrupp (ITP Networks). Torrent systemet visar sig bättre och mindre krävande för servers och därför minskar användandet i slutet på 2008.

2009 – ITPiraten.se lämnar sin huvudsakliga inriktning på webbdesign och grafisk formgivning för att starta upp flertalet filservers och tjänster för ”cloud” lösningar och backup system. ITP Networks lämnar utvecklingen av Fireshare systemet i sin 3:dje version då det inte fanns någon logisk användning för den längre.

2010 – ITPiraten.se blir en öppen ”privat” blogg med supportfunktion för privatpersoner. ITPCloud hamnar i beta stadium och en sluten användargrupp får chansen att prova systemets funktionalitet.

2011 – ITP Networks integreras i ITPiraten.se. Dock fortsätter dom båda vara avskiljda från varandra genom ett snillrikt användarsystem. ITPCloud presenteras offentligt och blir en gratistjänst på ITPiraten.se. Dock visar sig systemet inte hålla för den allt högre belastningen och tas bort redan efter en månad. Tekniken används dock fortfarande internt.

2012 – 2014 – ITPiraten.se blir mer fokuserat på media. Främst mobila media och konverteringstekniker.

2015 – Framåt – ITPiraten.se blir mer och mer passivt på grund av bristande tid och andra åtaganden av Urban. Dock finns hela tiden en liten glöd kvar att återbygga ett förut så stort projekt ännu en gång. Tiden får visa…