från 2011-06-16 (födseln)

06:30 – Välkommen till ännu en Liveblogg från BB. Nu börjar vi fara mot Gällivare strax.

07:55 – Dags att göra ett nytt test. Om 30 minuter får vi veta mer. Då får ni också göra det. börjar bli rätt så nerviga nu. ;)

08:05 – Allt verkar normalt, blodtryck och babyns puls. 08:30 får vi veta mer.

08:36 – CTG kurvan ser fin ut, så nu inväntar vi doktorns ”dom”. Vi har börjat spekulera i att vi kanske blir hemskickade igen. Men som sagt, vi får se vad doktorn säger.

08:46 – Doktorn har varit förbi och kollat att allt står rätt till. Nu flyttas vi strax till förlossningen. Dom kommer att sätta igång allt, så nu blir det en baby. :)

08:56 – Nu har vi fått ett eget rum. Idag är det lungt på BB så vi slipper tränga in oss med andra. Sara har fått lite sexiga kläder att ha på sig, vilket vi båda skrattade gott åt ett tag. ;)

09:35 – Doktorn ska ta hål på hinnorna strax. Sara kommer att få vara kopplad till en CTG maskin under tiden vi väntar på att allt ska komma igång. Nu är vi båda rätt så nervösa, men enligt doktorn så kommer det inte att vara några bekymmer. CTG maskinen är praxis, det är inte för att det är några bekymmer.

11:20 – Klockan 12 ska dom sätta in dropp. Fram tills dess får vi vänta. En barnmorska har tagit hål på hinnorna, tror hon. Så nu är det bara att vänta. Från och med nu kommer jag bara att blogga när det händer något nytt. Det kommer att bli mycket väntan har vi blivit förvarnade.

12:02 – Värkarna har blivit kraftigare nu. Men Sara har inte fått någon dropp ännu. Vi hoppas det blir snart.

12:44 – Nu blev det dags att äta lite. Dumt att inte ”maken” får någon mat. Jag for ut en snabbis och beställde mat på en grill. Jag är strax tillbaka hos sara.

13:24 – Nu är värkarna kraftiga. Dom har ökat droppet för att skynda på processen. Strax måste dom koppla bort droppet för att värkarna inte ska bli för kraftiga så fort.

15:01 – Hade problem med Internet, så jag har inte kunnat uppdatera på ett tag. 3 min mellan värkarna, 5 cm. Vi börjar närma oss. Sara blev lite full på lustgas, men nu verkar det lugna ned sig med skratten.

17:34 – Sara fick bada i ett varmt bad i ungefär en timme, vilket verkade göra gott. 7 cm ungefär vid sista mätningen. Varannan minut kommer värkarna.

17:45 – CTG maskinen igen, snart vill dom kolla om det hänt något sedan sist.

18:17 – Lustgas och dropp igen. 8 cm.

19:05 – Pyttelite kvar. 9.5 cm och strax är det alltså dags på allvar. Sara är jättetrött men kämpar på. Jag är verkligen imponerad och stolt över henne.

20:15 – 100% öppen och bara lite till innan det är dags för förlossning. Sara kämpar på som en sann hjälte. Jag är grymt imponerad.

20:30 – Jag skulle inte överila sa barnmorskan. Det kan ännu ta ett bra tag. Men det blir ständiga framsteg.

21:20 – Ordentliga krystvärkar. Nu är vi i närheten.

22:00 – Lilla Axel föddes. Mamma är utmattad och pappa också, av någon underlig anledning.

Vi tackar alla som tålmodigt följt vår blogg från BB och vi återkommer om det finns något mer intressant att skriva om under som dagar vi ska spendera här uppe i Gällivare.

2011-06-17

13:39 – Axel har levt rövare hela natten, men nu på morgonen så somnade han. Han sover fortfarande som en liten baby. Vilket är ganska logiskt. ;)

19:10 – Nu har jag äntligen lyckats få ut en bild på Axel. Tyvärr måste du besöka ”bloggen” för att kunna se bilden. Jag har fått något knas på mjukvaran som uppdaterar WordPress så jag kan inte lägga upp bilden här.

2011-06-18

12:20 – Nu har vi fått lite fason på schemat. Axel ligger och sover för det mesta, när han inte äter eller bråkar lite med mamma och pappa. Han är så gullig när han sover. Nu när det känns som att vi förstår varandra lite bättre så är Sara och jag lite lugnare och kan vila lite medan Axel sover.

16:10 – Jag börjar känna mig riktigt irriterad över informationen man får här. Axel har en lätt gulaktig ton i skinnet.
Vilket vi började fundera över. ”Ni ska försöka ha honom i dagsljus så mycket som möjligt, det ska man med alla nyfödda.” Sen fick vi en min som sa att det borde vi ju känna till. Samma gäller i princip all information vi fått hittils. Vi frågar något sedan får vi ett nästan sarkastiskt svar, precis som att vi redan borde veta svaret. Från början reflekterade jag inte så mycket över det. Men nu börjar jag bli lite smått irriterad. Alla barn föds tydligen med gulsot, eller rättare sagt en typ av gulsot. För att barnet ska kunna återhämta sig på rätt sätt så behövs dagsljus. Man tycker att sådan information borde ges nyblivna föräldrar per automatik, men här får man alltså gissa sig fram till detta. Vi drog för våra fönster för att Axel skulle sova bättre, vilket är logiskt i min värld. Detta ska man alltså inte göra. Jobbigt och irriterande att få veta allt i efterhand.

16:30 – ”Vad känner ni för hemgång?” Tja, det beror på om ni tycker allt är klart och alla prover är gjorda, svarade jag. Efter lite koll i papprerna så blir vi kvar tills imorgon. Alla prov är inte gjorda. Bra ordning här. Vi fick frågan tidigare idag om dom gjort hörseltest på Axel ännu. Vilket dom inte hade, dom återkom och gjorde det i eftermiddags. Lite koll hade jag förväntat mig. Det blir nog en massa Googlande senare för att fastställa om dom missat något mer, som vi borde ha sagt till om…

16:49 – Jag satt och läste vad jag skrev här tidigare, man kan inte dra alla barnmorskor över en kant här. Det finns duktiga som svarar på allt man frågar, för frågor det har man. Sedan finns det dom äldre, dom som gjort det här i 30-40 år och som gett nyblivna föräldrar samma råd tusentals gånger. Dom antar att man redan vet allt, eller så blandar dom ihop alla som kommer hit och kanske ger råd åt några, medan resten får klara sig själva så gott det går. Så i rättvisans anda ska jag inte klanka ned på alla, bara dom som jobbat för länge med det här…

 

Kommentera